Keto leverpostei

KETO Leverpostei

En av de mest næringsrike tingene vi mennesker kan spise er lever.

Dette er derimot noe jeg merker folk vegrer seg for.

Lever er noe som tidligere var sett på som det mest hellige stykke av dyret, og som var helt vanlig å spise.

I dag har vi glemt dette, og de fleste synes lever blir litt for intenst å spise.

Vi spiser kanskje Stabburets sin leverpostei, men den er mer en «matlignende substans» enn den er ekte mat.

Jeg har eksperimentert med forskjellige oppskrifter på leverpostei og kommet frem til en som er veldig enkel og som smaker utrolig godt!

Den hemmelige ingrediensen er honning!

Det er heldigvis så lite at det ikke vil bryte din ketose, med mindre du spiser hele porsjonen i en setting.

Jeg pleier alltid å lage mye av gangen, og fryse det ned i mindre porsjoner.

IngredienserSlik går du frem
400 g Storfe- eller kyllinglever
100 g Smør, talg eller spekk
1 egg
2 fedd hvitløk
2 ts honning (økologisk)
1 ts Himalaya- eller havsalt
3-5 ansjos (kan sløyfes)
1/2 busk fersk timian (kan sløyfes)
1. Skru ovnen på 175 g.

2. Skjær opp lever i biter. Tilsett alt i en food prosessor og bland sammen til det er godt blandet.
Hvis du bruker spekk, stek den litt på forhånd for å myke den opp.

3. Smør en brødform med smør eller talg, og tilsett røren.

4. Sett inn i midten av ovnen i 10-15 minutter (til den begynner å sprekke på toppen)

Del innlegg

Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus