Hvis du trodde du var nødt til å si hade til «fredagstacoen» fordi du har bestemt deg for å prøve ut keto-dietten, tvil ikke!
Bytt ut de tunge taco-lefsene med friske salatblader, og føl deg som en superhelt etterpå!
I denne keto-oppskriften brukte jeg kylling, men det går fint å erstatte med biff-kjøtt eller kjøttdeig.
–
Ingredienser(2):
2 stk kyllingfilét
1/2 Rødløk, finhakket
1/2 lime
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1/2 ts cumin
1/2 ts paprika
1 dæsj cayenne (kan sløyfes)
4-6 store blader hjertesalat(dette brukes som tacoskjell)
Salt + pepper
–
Forslag til topping:
Rømme(valgfri), Paprika, Guacamole, Blomkålris, Rødløk, Salsa, Agurk, Tomat, Lime, Fersk koriander,
–
Slik går du frem:
Skru ovnen på 180 grader
I en liten bolle bland sammen lime, chilipulver, oregano, cumin, paprika og cayenne.
Skru på en stekeplate på medium varme og hiv i en ss kokosolje.
Ha i løken og stek i 3 minutter.
Tilsett hvitløken og krydderblandingen og la steke i 1 minutt.
Tilsett kyllingen og stek ca 2 minutter på hver side, slik at det blir skapt en skorpe.
Legg kyllingen i en ildfast form og sett den i midterste hylle i ovnen.
La stå i ca 8 minutter og skjær opp i strimler når den er ferdig.
–
Plukk av hele blader fra hjertesalaten, vask og tørk dem.
Lag guacamole(se oppskrift her) og hakk opp grønnsakene slik du liker dem.
Blomkålsris er en vidunderlig ris-erstatter og oppskriften finner du her.
Legg alt i din prefererte rekkefølge i salatbladet og nyt den friskeste versjonen av taco du noen gang har spist!