#10 – Bjørne Skarbøe: Veien ut av kronisk utmattelse, tilbake til livets lys

Klare for nok en tur ned i kaninhullet?

Denne uken har jeg med en interessant kompis jeg har vært heldig å bli kjent med de siste årene; Bjørne Skarbøe.

Bjørne er på mange måter lik meg, og er veldig glad i å utforske alt som er innenfor helse, biohacking og optimalisering av sitt eget liv.

Han er morsom og karistmatisk fyr, som utstråler en enorm positiv energi.
Det lyset Bjørne stråler ut i dag, kommer fra en interessant historie.

Slik som Carl Jung sier «De trærne med grenene sine nærmest himmelen, har sine røtter rotet ned i det dypeste helvete». Enklere oversatt; de som opplever et stort mørke har et større potensiale til å nå et sterkere lys.

Bjørne hadde nemlig en periode hvor han slet med en sterk kronisk utmattelse. Det ble så ille at han måtte ligge inne på et mørkt rom i månedsvis uten mulighet til å gjøre så mye som helst, og få hjelp av de rundt han til å bli bært inn på badet for en dusj i ny og ne.

Ikke kunne han lese, ikke kunne han holde en samtale, ikke kunne han bli utsatt for lys. Slik holdt det på i 2-3 år, hvor han utforsket mye forskjellig for å finne ut hva som skulle til for å få han ut av situasjonen.

Til slutt var det noe som beit på, og en transformasjonsprosess ble satt i gang.

Kronisk utmattelse er en diagnose fler og fler blir tilskrevet i dag, men som vi ennå ikke helt forstår oss på. De som får denne diagnosen blir ofte fortalt at det er en permanent ting man bare er nødt til å akseptere vil være med en resten av livet.

Det er godt mulig at det er tilfelle i noen sammenhenger, men her er et eksempel på en person som har klart å komme seg ut på andre siden og stå sterkere enn noen sinne.

Det er en utrolig spennende og inspirerende historie verdt å få med seg.

Smørjesus og Kaninhullet
Smørjesus og Kaninhullet
#10 - Bjørne Skarbøe: Veien ut av kronisk utmattelse, tilbake til livets lys
/

Del podcasten

Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus