Jeg er over gjennomsnittlig interessert i kraft.
Jeg er overbevist om at kraft kommer til å være en stor del av løsningen på
1 – Det store helseproblemet vi står ovenfor
2 – Det store klimaproblemet.
Kraft og helsa
Bein inneholder vitaminer og mineraler som vitamin A og K, magnesium, kalsium, fosfor, sink.
Dette vil variere fra produkt til produkt etter type bein, og kvaliteten på beinet.
Hvis man vil ha et større innhold av vitaminer og mineraler ville jeg anbefalt å tilsatt grønnsaker til kraften.
Lær hvordan du lager din egen kraft her.
Vev og bein inneholder også mye kollagen. Når du koker kollagen omdannes det til gelatin, som er en fin kilde til aminosyrer kroppen kan bruke til å bygge nye proteiner.
Les mer om helsegevinstene til gelatin/kollagen her.
Når du koker kraft, brytes bindingene i beinet og næringen trekkes ut i vannet.
Når du gjør det på denne måten, løser proteinene seg opp i vannet som gjør det enklere for fordøyelsessystemet ditt å absorbere dem.
Kort oppsummert så er kraft lett fordøyelig og ekstremt næringsrikt.
Kraft og klima
Den industrielle avlingen av husdyr er en mørk side av vår matkultur som vi er nødt til å finne en bedre løsning på.
Det er ingen tvil om at vi må avslutte den uetiske avlingen av dyr, men jeg er ikke sikker på om løsningen er å utrydde all kjøttproduksjon(r).
Det finnes nemlig etiske måter å avle husdyr, som er bra for dyrene, planeten og helsa vår(r, r).
En del av dette bilde blir også å benytte seg bedre av alle ressursene vi har tilgjengelig.
Vi benytter oss så og si ikke av de mest næringsrike delene av dyret, slik som; lever, hjerte, hjerne og bein.
Ved å koke kraft på bein benytter du deg av en ressurs som ofte ellers ville blitt kastet OG du vil ikke trenge å spise like mye kjøtt for å oppnå et optimalt næringsinntak.
Vi kan dermed kutte kjøttkonsumet vårt betraktelig hvis vi begynner å introdusere mer kraft i maten vår.
Makten til forbrukeren
Vi må ta ansvar som forbrukere for hvor vi har havnet.
Det var vi som ønsket ting så billig og effektivt.
Som en konsekvens av det rettet markedet seg etter med monokulturer, mikromat og masseproduksjon av kjøtt.
Mat har aldri vært billigere og vi bruker mindre penger på mat enn noen gang(r).
Nå er vi nødt til å snu det, og det starter med hver og enkelt av oss.
Alt du velger å kjøpe er et politisk valg, og har en direkte effekt på markedet.
Vi er nødt til å heve standardene våre og prioritere mat av god kvalitet.
Det betyr at vi må legge fra oss forestillingen om at alt skal være så utrolig billig.
En fin måte å gjøre det på er å støtte din lokale REKO-ring og dermed handle direkte fra bønder i ditt nærområde.
Hvis du er i Oslo selger vi kyllingbein fra Homlagården og oksebein fra Horgen gård, på min arbeidsplass; «Ur kraft + kolonial».
Relaterte innlegg
Hvorfor sukker er bra for deg
Introduksjon Er det noe vi alle kan være sikre på, er det at sukker er dårlig for oss, ikke sant?
Beinkraft; URgammel supermat!
Å nippe på en varm, smakfull kopp med beinkraft er noe vi mennesker har benyttet oss av så lenge vi
KETO-Poh
Jeg var i lang tid besatt av asiatiske nuddelsupper; Ramen og Poh i alle mulige former. Denne oppskriften er inspirert